QUI SOM

 En aquest viatge ens hem trobat amb equips, persones, projectes i entitats que ens han donat un impuls per tirar endavant la nostra iniciativa i amb qui hem compartit i, continuem compartint, moltes converses constructives, desafiants i a vegades irreverents.

Ens referim principalment a l’Ítalo Latorre i la Carolina Letelier, amb qui tenim una amistat profunda, que ens han incentivat, ens han format, ens han orientat, ens han introduit i aprofundit en les pràctiques narratives i ens animen a continuar en com entendre-les en el context sociocultural que vivim (en l’ara i l’aquí). Amb ells hem creat una xarxa entre Girona i Xile, que continua i ja ens uneixen moltes coses: la narrativa, els afectes, els compromisos, les converses… vincles que volem seguir enfortint!

La Romina ens acompanya en aquestes aventures narratives aportant idees, contactes, propostes… En Javier i la Nuria són una base segura i d’enriquiment; l’Anna ens porta les referències … En Luigi Cancrini ha estat un gran mestre per nosaltres.

També volem referir-nos als col·legues terapeutes que des que vàrem inaugurar el centre han estat fent visites i amb qui hem pogut mantenir converses sobre teràpia i altres avatars de la vida: Jordi, Karina, Toni, Mima, Isabel, Miquel, Núria, Laia, Montse, Gemma… També altres persones, com la Marta amb les seves creacions d’imatge i tecnològiques; la Laura que va aportar-nos el disseny càlid i confortable del centre; la Judith que sempre ens suggereix aventures i noms.. També, agraïm al CES perquè va formar-nos en teràpia familiar i va obrir-nos en els nostres primers tempteigs terapèutics.

I finalment, no ens oblidem de persones que han passat per Les Vies i que ens sentim propers i ens han enriquit amb els seus sabers: La Núria, la Rosor, la Natàlia etc.

Les Vies continua sent un projecte viu i dinàmic. Seguim ampliant la nostra xarxa amb persones d’a prop i de lluny que ens estimulen i amb les que seguim compartint una curiositat autèntica i una ètica que ens ressona de la teràpia narrativa.

Rosa Fernández Fernández

Rosa Fernández Fernández

La meva història m’ha empès a molts llocs que han anat configurant la meva identidad professional. M’interessa més el que tinc ganes de fer que el que he fet: només som histories que caminen….

Estic molt interessada a continuar responent a les situacions d’injustícia i abús que vivim les persones, a convocar i invitar als professionals a revisar les seves pràctiques i els efectes que tenen en les històries d’unes altres, a continuar somiant que altres històries són possibles i a mantenir viva la curiositat i les converses on em porten la terapia narrativa.

Vaig començar a apropar-me als estudis formals amb el curs majors de 25 anys: un bon lloc de partida. Em vaig formar en educació social i després vaig formar-me assolir els títols de Diplomada en Pedagogia Sistèmica, Terapeuta Familiar i de Parella formada al CES i a l’Escola de Teràpia Familiar de Sant Pau. També m’he format en teràpia narrativa amb PRANAS Chile. Estic acreditada com a supervisora per ANSE i ISPA.

Des de 1998 he format part de diversos projectes de l’àmbit social i comunitari amb l’Associació ESBARGI, amb experiència en projectes comunitaris, d’atenció a la infància i familia, en serveis especialitzats i d’atenció primària.

Des de 2009 he estat docent en diversos projectes de formació i dono suport a equips professsionals en espais de supervisió de diverses entitats i administracions. Actualment sóc codirectora, terapeuta narrativa i formadora a Les Vies.

Bru Pellissa Vaqué

Bru Pellissa Vaqué

El compromís social ha estat un aspecte molt rellevant en la meva història des de molt petit. La implicació en projectes d’educació en el lleure va ser l’inici d’una trajectòria personal que va prendre molta força en el moment que vaig començar a treballar a l’Associació ESBARGI en un barri de Girona on era molt present la marginació social i el racisme. Hi vaig aprendre el treballar en base a un projecte compartit, la importància de l’ànalisi de l’acció desenvolupada i el treball en equip, sempre des d’uns principis ideològics compartits. En les altres aventures professionals, especialment a la Fundació SERGI, he pogut aprendre de nous paradigmes i camps d’intervenció i conèixer altres situacions d’injustícia social vinculades al racisme i al masclisme, principalment. Vaig iniciar la trajectòria com a terapeuta per aprofundir en el cuidar a les persones i a la vegada que puguin viure en aquesta societat amb més agència i empoderament.. Tot això ho he combinat amb el ser pare des de fa 18 anys…

Sóc llicenciat en filosofia, educador social i terapeuta familiar i de parella, format al CES i a l’Escola de Terapia Familiar de Sant Pau. M’he format i continuo formant-me en teràpia narrativa amb PRANAS Chile.

Des de 1992 vaig treballar en diversos projectes socioeducatius amb l’Associació ESBARGI i amb la Fundació SER.GI, d’on vaig ser director durant 8 anys.

He estat formador a l’Escola d’Educadors en el Lleure de l’Ajuntament de Girona i docent en el Curs d’Especialització sobre ètica aplicada de la UPN. Vaig estar implicat en varis projectes del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya per reforçar i impulsar la figura de l’educador social. Actualment sóc codirector i terapeuta a Les Vies i patró de la Fundació SER.GI; he format part de l’equip del Servei d’acolliments i adopcions d’AD’IS. Sóc soci adjunt de l’Acadèmia de Ciencies Mèdiques de Catalunya i Balears i acreditat com a terapeuta familiar per la Societat Catalana de Teràpia Familiar per part de la FEATF.

CONTACTE

+34 872 093 442 

+34 639 17 22 04
+34 619 85 12 63 

info@lesvies.cat

centrelesvies@gmail.com

ON ESTEM?

Carrer Manel Bonmatí i Romaguera, 15
17003 - GIRONA

HORARI

T'esperem

De dilluns a divendres
de 9h a 20h